A- A A+
21 Feb, 2019

Facebook twitter You Tube Instagram

RSS
MATTA FAIR PAHANG

Sebuah pameran dan eksposisi berkonsepkan pelancongan yang mengumpulkan puluhan agensi dan penggiat di dalam dan di luar negeri Pahang. Para pengunjung akan ditawarkan pelbagai pakej dan tawaran penginapan dengan harga yang lebih rendah berbanding dengan harga pasaran.

 

Number of images in category: 16
Category Viewed: 125x
FRASER’S HILL INTERNATIONAL BIRD RACE

Acara tahunan bagi Kerajaan Negeri Pahang melalui Tourism Pahang yang berkonsepkan pembelajaran dan pendedahan mengenai pelbagai spesis burung. Pertandingan ini tertumpu di kawasan hutan malar hijau yang penuh dengan khazanah alam semula jadi di Bukit Fraser.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 147x
TAMAN NEGARA BIRD COUNT

Acara mengenal dan mengira pelbagai spesis burung yang mendiami hutan semula jadi Taman Negara. Peserta akan melihat sendiri spesis-spesis burung yang jarang ditemui dan mengetahui habitat unggas ini.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 126x
RUN OUT PAHANG MARATHON 2018

Acara larian dengan kerjasama Tourism Pahang buat kali ketiga bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia mengamalkan gaya hidup sihat di samping dapat mempromosikan Bandar Kuantan sebagai salah satu lokasi pelancongan dalam bandar.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 126x
LE TOUR de LANGKAWI MALAYSIA 2018

Program berbasikal paling berprestij di Malaysia bakal melalu jalan-jalan utama di Negeri Pahang. Peringkat 4 bermula dari Dungun ke Pekan melalui Cherating, Gebeng, Pantai Balok, Beserah, Tanjung Lumpur, Penor, Permatang Pasir, Ubaid an tamat di Dataran Pekan (177.6km) Peringkat 5 bermula dari Bentong ke Cameron Highlands melalui Raub, Pos Bertau, Ringlet dan tamat di Tanah Rata. (177.0km)

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 138x
APPRECIATION NIGHT

Merupakan acara gilang gemilang yang menghargai segala usaha, sokongan dan sumbangan para agensi kerajaan, swasta serta penggiat pelancongan dalam menjayakan kempen Tahun Melawat Pahang 2017. Majlis turut memberi penghargaan kepada para penaja Bersama yang memberikan sumbangan dalam mempromosikan kempen ini di dalam mahupun di luar negara.

 

Number of images in category: 29
Category Viewed: 452x
BALOK WIND CHALLENGE

Pertandingan luncur layar dan luncur angin yang menghidupkan pantai peranginan Balok. Aktiviti santai yang menghimpunkan puluhan peserta luncur air lasak dari dalam dan luar negara.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 243x
MAJLIS PELANCARAN BUKU ISTANA PAHANG DAN REVISIT PAHANG 2018 DI PN

Majlis gilang gemilang yang akan diadakan bersama lanjutan kempen Tahun Melawat Pahang 2017 bersama pelancaran Buku Istana Pahang oleh KDYMM Pemangku Raja Pahang.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 322x
VIP ENDURO CHALLENGE 2018

Acara sukan motor lasak yang mempamerkan kehebatan teknik aksi-aksi hebat pelumba motocross dari serata Malaysia dan luar negara bagi merebut kejuaraan Piala Tengku Amir.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 312x
MOUNT TAHAN INTERNATIONAL CLIMBATHON 2018

Acara pendakian lasak di Gunung Tahan membabitkan peserta dari luar negara. Para peserta akan mengharungi pelbagai cabaran dan rintangan di sepanjang laluan sebelum sampai ke puncak gunung.

 

Number of images in category: 5
Category Viewed: 344x
 
Powered by Phoca Gallery

mygov sukpahang pemudah hrmis bpa iim jpa ksn mampu msc spa spr 1msia