09 Jun, 2023
A- A A+

Facebook twitter You Tube Instagram

pahangtourism 

Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser

KUALA LUMPUR - Taman Tema Genting SkyWorlds, taman tema yang paling dinantikan di Asia Tenggara, akan mula dibuka kepada orang ramai pada 8 Februari ini. Sebagai sebahagian daripada pembukaan awal, Genting SkyWorlds menawarkan diskaun 20 peratus daripada kadar yang disiarkan untuk tempahan mulai 8 Feb hingga 31 Mac, 2022. Dalam kenyataan pada Isnin, Ketua Operasi dan Strategi Perniagaan Genting Malaysia Bhd, Lee Thiam Kit berkata, taman tema yang dibina dengan pelaburan lebih US$800 juta (US$1=RM4.18) itu adalah pencetus perubahan bagi taman tarikan bertema, yang akan meletakkan Malaysia dan Pahang dalam peta pelancongan dunia. "Taman tema ini akan menyumbang kepada sektor pelancongan dan ekonomi dengan mewujudkan lebih 1,000 pekerjaan,” katanya. 

Selepas membeli tiket secara dalam talian, pelanggan digalakkan memuat turun aplikasi mudah alih Genting SkyWorlds Theme Park, yang boleh didapati secara percuma di Google Play, Apple App Store dan Huawei AppGallery. Aplikasi tersebut bukan sahaja sebagai panduan komprehensif untuk Genting SkyWorlds, dengan maklumat masa sebenar, malah membolehkan pelanggan melayari dan menikmati pengalaman di taman itu secara maya sebelum tiba secara fizikal. Ia akan memberi idea kepada pelanggan mengenal aktiviti yang akan dilakukan, destinasi yang ingin dituju serta cara untuk sampai ke taman tema ini.

Antara ciri lain ialah pelanggan boleh menyemak masa menunggu untuk menikmati tarikan dan pertunjukan; menerima tawaran promosi dan baucar diskaun; mengetahui tempat makan, beli-belah, permainan dan perkhidmatan Photo Plus yang canggih.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/185729/BISNES/Taman-Tema-Genting-SkyWorlds-mula-dibuka-8-Februari-ini © 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf mygov sukpahang pemudah hrmis bpa iim jpa ksn mampu msc spa spr

Statistik Kedatangan Pelancong Ke Negeri Pahang STATISTIK KEDATANGAN PELANCONG MENGIKUT NEGARA ASAL KE PAHANG Statistik Kedatangan Pelancong Ke Negeri Pahang Mengikut Segmen MYHRMIS MOBILE
Dasar Privasi