02 Jun, 2023
A- A A+

Facebook twitter You Tube Instagram

pahangtourism 

Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi Perbadanan Kemajuan Bukit Fraser

KUALA ROMPIN - Kepantasan pasukan polis di Pulau Tioman memberkas suspek kes kecurian wang seorang pelancong warga Poland mendapat pujian. Melalui entri Facebook terbabit, wanita berkenaan yang dikenali sebagai Strycharczyk Katarzyna, 32, menzahirkan penghargaan atas kecekapan pasukan polis yang diketuai Inspektor Hazmi Zakaria. Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superitendan Azli Mohd Noor berkata, wanita warga Poland itu telah datang ke Balai Polis Tioman sekitar jam 11.30 pagi semalam membuat laporan mengenai kehilangan wang tunai kira-kira RM1,700 di bilik sewanya di sebuah chalet di Kampung Air Batang.

Menurutnya, pengadu mengesyaki seorang lelaki memakai baju berwarna hijau telah memasuki biliknya dan mengambil wang berkenaan. "Polis segera ke lokasi kejadian dan menjumpai suspek seterusnya membawanya ke balai. "Hasil soal siasat suspek telah mengaku mengambil wang tersebut namun mengatakan wang itu telah terjatuh di hadapan bilik ketika pengadu keluar dari bilik," katanya ketika dihubungi Sinar Harian, hari ini.

Azli berkata, selepas wang berkenaan ditemukan, pengadu telah dipanggil ke balai dan Ketua Balai memberi penerangan berkaitan perjalanan siasatan kes. Bagaimanapun, katanya, pengadu hanya ingin mendapatkan wangnya semula dan tidak berhajat meneruskan laporan memandangkan masa yang terhad untuk tinggal di Malaysia."Pengadu telah membuat laporan bagi menarik balik laporan sebelumnya," katanya. Azli turut memuji kepantasan pasukan polis di Pulau Tioman yang diketuai Inspektor Hazmi Zakaria telah banyak kali mendapat pujian dan sanjungan masyarakat setempat.

Menurutnya, pendekatan yang diambil iaitu sentiasa mendampingi masyarakat menyebabkan maklumat mudah diperoleh dan mudah disalurkan. "Sebagai Ketua Polis Daerah, saya amat berbangga dengan komitmen yang ditunjukkan. Semoga ia menjadi pemangkin untuk menjadikan Pulau Tioman sebagai destinasi pelancongan yang selamat," katanya.

 mygov sukpahang pemudah hrmis bpa iim jpa ksn mampu msc spa spr

Statistik Kedatangan Pelancong Ke Negeri Pahang STATISTIK KEDATANGAN PELANCONG MENGIKUT NEGARA ASAL KE PAHANG Statistik Kedatangan Pelancong Ke Negeri Pahang Mengikut Segmen MYHRMIS MOBILE
Dasar Privasi