A- A A+
28 Jun, 2017


 • KEBIASAAN Taman Negara Sungai Relau di Merapoh, Kuala Lipis di sini dikunjungi sekumpulan pendaki Gunung Tahan atau individu yang mandi bersama ikan kelah.

  Tidak ramai yang mengetahui lokasi itu menawarkan aktiviti

  ...
 • PEKAN – Kerajaan negeri menganggarkan perutukan sebanyak RM15 juta diperlukan bagi mewujudkan cadangan pembinaan 'Street Museum' di kawasan sekitar Jalan Masjid, di Kuantan.

  Exco Pelancongan dan Kebudayaan Pahang, Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsudin berkata, ‘Street Museum’ akan

  ...
 • KUANTAN – Tasik Chini perlu diwartakan sebagai taman negara bagi tujuan menyelamatkan tasik tersebut daripada terus tercemar sehingga menghilangkan daya tarikan pelancongan.

  Adun Semambu, Lee Chean Chung berkata, pewartaan tasik yang popular dengan kisah dogeng yang dikaitkan dengan seekor naga itu sewajarnya dilakukan segera sebelum ia lebih parah dengan pelbagai pencemaran berikutan wujudnya aktiviti pembalakan dan perlombongan bijih besi di kawasan berhampiran.

  Selain

  ...
 • KUANTAN - Jumlah kehadiran pelancong di enam lokasi utama tarikan pelancong di Pahang dilaporkan meningkat dalam tempoh dua bulan pertama tahun ini berbanding tempoh sama pada tahun lepas.

  Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Kebudayaan negeri, Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsudin berkata peningkatan tersebut berikutan kempen berterusan dan agresif untuk menarik kehadiran pelancong bersempena Tahun Melawat Pahang (TMP) 2017.

  "Di Genting Highlands

  ...
 • SIKAPNYA yang tidak gemar berswafoto atau merakam video untuk  berkongsi dengan rakan-rakan di laman sosial sepanjang empat bulan berada di negara ini mungkin salah satu sebab kisah pemuda berasal dari London yang fasih berbahasa Melayu ini tidak pernah menjadi tular.

  Ramai tidak menyangka Joshua Parfitt, 24, fasih berbahasa Melayu kerana kebiasaannya masyarakat di negara ini gemar berkomunikasi menggunakan bahasa Inggeris apabila bertemu

  ...

mygov sukpahang pemudah hrmis bpa iim jpa ksn mampu msc spa spr 1msia